Bakkerij Olde Keizer logo
Home › Nieuws › Desembrood (NIEUW)

Desembrood (NIEUW)

Datum: 22 februari 2017

Desembrood

Het wordt steeds populairder en daardoor gelukkig steeds beter verkrijgbaar: desembrood. Vaak is het even wennen, maar na een tijdje wil je niet anders meer! Want behalve dat desembrood gezond is en langdurig vult, blijft het ook veel langer vers dan gewoon brood.

Wat is desembrood?

Desembrood is brood waarbij het deeg niet met behulp van  gist is gerezen. Er wordt een dun beslag van meel en water gemaakt en dat moet “rusten”. Na enkele dagen ontstaat de benodigde “microflora” van gisten en bacteriën (fermentatie). Het beslag begint op te borrelen en je ruikt een fris zure geur. Bij het deeg maken wordt iets van dit zure deeg toegevoegd om het brooddeeg te laten rijzen. Ongeveer 1.500 jaar voor Christus  werd het eerste brood op deze manier gebakken.

Doordat het brood lang rijst, heeft het een bijzondere, volle, rijpe smaak. Daarnaast  is het wat steviger dan gistbrood. Gist geeft namelijk meer volume aan een brood.

Ook is gist pas in gebruik sinds de Tweede Wereldoorlog, maar desem wordt al veel langer gebruikt.

desembrood bestellen

Desembrood, enkele voordelen in vergelijking met gistbrood:

  • Krokantere korst wat het brood veel lekkerder maakt.
  • Desembrood is veel steviger en zwaarder dan gistbrood en kruimelt bijna niet tijdens het snijden.
  • De houdbaarheid van een desembrood is veel langer doordat er desem gebruikt wordt in plaats van gist.
  • Een ander voordeel is de aanwezigheid van melkzuurbacteriën. Dit zijn goede bacteriën en deze zorgen voor een optimale darmwerking.
  • Zoals hierboven al genoemd: het brood geeft een heerlijk, verzadigd gevoel.
  • Ten slotte is desem goed voor de spijsvertering.

Heeft u nog vragen of wilt u dit overheerlijke brood bestellen? Bel ons dan even op of kom gezellig langs in de winkel. Bekijk deze pagina om onze contact gegevens te bekijken en neem gerust contact op met ons.

Bekijk ook onze speciale krentenwegge wat erg leuk is om te geven als cadeau, maar ook gewoon lekker voor jezelf! Deze kunt u bij ons in de winkel bestellen maar ook gemakkelijk via onze webshop.

desembrood
Deel bericht

Bekijk andere berichten

24 december 2022